Specialisten

Professioneel interieuradvies over verlichting, stijlen, kleuren en materialen

Je hebt een prachtig nieuwbouwwoning gekocht of op het oog. Een plaatje om naar te kijken en alles nieuw en fris. Geweldig natuurlijk, maar uiteindelijk gaat het erom dat het als een thuis voelt als het helemaal klaar en ingericht is. Daar waar een bestaande woning vaak al een ziel heeft, is een nieuwbouwwoning van zichzelf wat killer. Dat betekent dat je er iets meer moeite voor moet doen om het huis gezellig en warm te laten aanvoelen. Interieurstyliste Bianca van Schie kan je daar bij helpen.

Bianca studeerde binnenhuisarchitectuur en heeft al bijna negen jaar haar eigen bedrijf: BICA-styling. Ze heeft dus ruime ervaring als styliste, maar werkte ook in de grafische industrie, retailstyling en als etaleur. Die combinatie maakt dat ze over een uitgebreide materiaalkennis beschikt en veel ruimtelijk inzicht heeft. Ze kijkt daardoor net even met een ander, breder oog naar een huis.

Lef en creativiteit

“Ik vind het leuk als een interieur persoonlijkheid, lef en creativiteit uitstraalt. Er kan veel meer dan je op het eerste gezicht denkt. Verschillende materialen, kleuren en stijlen blijken vaak een perfecte match op te leveren. Maar het geheel moet wel rust uitstralen én praktisch zijn. Logische looppaden, een fijne akoestiek, lichtpunten op de juiste plek en een bank die niet alleen mooi is, maar ook lekker zit en makkelijk schoon te houden is. Die balans moet je vinden en daar help ik graag bij.”

In een vroeg stadium

Door al in een vroeg stadium na te denken over een lichtplan en een prettige indeling van huis, voorkom je spijt achteraf. Bianca kan je juist in het begintraject enorm op weg helpen. “Licht is heel erg belangrijk voor de sfeer in een huis. Het is veel bepalender dan je misschien denkt. Dat geldt ook voor de indeling. Die twee dingen zijn de basis van mijn werk als interieurstylist. Ik vind het dan ook prettig om mee te denken aan de hand van een bouwtekening en te sparren over meerwerk. Sommige aanpassingen zijn de extra investering dubbel en dwars waard.”

Keuken en tuin

Ook bij het kiezen van een keuken kan Bianca een belangrijke rol spelen. “In veel keukenzaken wordt puur gekeken naar de plattegrond van de keuken. Maar als je de keuken ruimer ziet, als onderdeel van de woonkamer bijvoorbeeld, is er veel meer mogelijk en wordt het resultaat vaak creatiever en speelser. Ik vind het een uitdaging om daar een plan voor te maken. De keukenspecialist kan daar vervolgens mee aan de slag.”

Bianca kan ook advies geven over het verbinden van huis en tuin. “Dat kan heel simpel, bijvoorbeeld door een schutting te zoeken die past bij de stijl van het huis. Maar ik kan ook met de tuinarchitect samenwerken en ervoor zorgen binnen en buiten volledig één geheel vormen.”

Inrichten en stylen

Als het huis opgeleverd is, komt de fase van inrichten en stylen. “Veel mensen verzamelen afbeeldingen van Pinterest om daarmee een soort moodboard te creëren van wat ze mooi vinden. Op zich prima, maar in de praktijk valt het vaak tegen omdat dat gave meubelstuk veel te ielig blijkt voor de ruimte. Of je verft een muur in een leuk kleurtje en het heeft totaal niet het effect dat je voor ogen had. Dat is echt zonde van het geld. Ik help je met kleur, stijl, afmeting en materiaal. Als je dat wilt ga ik zelfs mee naar de winkel om daar advies te geven.”

Maatwerk

Bij Bianca is alles maatwerk. Je kunt haar inschakelen om het hele proces van a tot z te begeleiden. Dan fungeert ze als tussenpersoon voor de aannemer, is aanwezig bij bouwvergaderingen en zorgt dat alles vlekkeloos verloopt. Ook maakt ze een inrichtingsplan en een shoppinglijst. Natuurlijk met respect voor het ontwerp van het huis en de stijl van de bewoners. “Totale ontzorging voor als het allemaal op je af komt en je het uit handen wil geven. Maar ik kan ook alleen bij een bepaalde fase helpen. Bel me gerust voor een vrijblijvende intake. Dan kijken we of er een klik is en bespreken wat de mogelijkheden zijn. Een fijn thuis hoeft niet heel veel geld te kosten. Ook met je eigen spullen kan ik voor een verrassend resultaat zorgen.”

Meer weten?

Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvende intake gesprek om te kijken of jouw wensen gerealiseerd kunnen worden door BICA-styling.

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.